2021-10-28
之前經過呢間餐廳已經想試嗨,見呢到有得食點心放題,仲有雞煲同打邊爐添,所以約埋朋友一齊嚟試吓! 首先食點心都幾好食,款式唔升多,低加埋雞煲打邊爐就一定食到好飽。食得點心點可以冇蝦餃同燒賣呢,我幾中意食佢嘅燒賣,啲肉夠晒彈牙,而且有好多肉汁,蝦餃都唔錯,皮唔算厚,啲蝦幾有咬口,中意食點心嘅一定要嚟試吓。最有驚喜嘅係人參灌湯餃,冇諗過點心放題有得食,佢個湯餃好足料,夠晒大粒,而且真係食到人參味!沙律蝦春卷夠晒脆卜卜,中意食炸物要試吓啦。之後點咗兩款甜點過吓口癮,流沙擂沙球口感類似煎堆咁,但入面係豆沙餡幾好食。千層紅棗糕口感幾煙韌,偏黏口嘅幾有咬口,甜度適中。食完點心就到食雞煲啦,我哋叫咗小辣,啲雞都幾入味,最中意佢有陣陣麻辣味,雞煲同麻辣係絕配嚟,啲雞都算多肉,而且唔算鞋口嘅。食完雞煲就點咗啲牛肉同啲丸類加湯打邊爐。重點嚟啦,佢哋必點炸饅頭,新解熱辣炸起外脆內軟,點埋啲煉奶一齊食先好食㗎!如果想一次過滿足你又點心又雞煲又打邊爐任食,呢到價錢都唔算貴嘅,間唔中食啩呢啲任食都唔錯。