今日同朋友食飯,大家都未諗到食咩,天氣凍凍地友人提議打邊爐,另一友人想食放題,最後我地上網搵到一間一次過滿足晒兩願望嘅餐廳。餐廳位於旺角兆萬中心3樓,從油麻地站出行好快就到,我地4人7點到達餐廳座位還未坐滿,但未到八點已經排了長長人龍。餐廳佈置新簇明亮,座位寬闊舒適。店內放置咗自助火鍋配料櫃,有各種蔬菜及丸類,至於肉類及海鮮就可以從點單紙中選擇。另外飲品和甜品都係自助任食我地揀了四格湯底,每人選一款湯底。我地選了皮蛋芫荽湯~冬瓜排骨湯~沙爹湯~人參雞湯。除咗中式火鍋之外,日式料理的選擇都好多,有刺身~炸物~串燒~沙律~壽司,岩晒唔同人口味。皮蛋芫荽湯~冬瓜排骨湯~沙爹湯~人參雞湯每款都好濃味,而且都足料,我地未打邊爐已經飲左一半湯😂我地到自助櫃先挑了一些配料,等待期間又點了一些海鮮。海鮮選擇都多,我最喜歡墨魚滑,爽口彈牙。另外點了刺身和壽司,大家喜歡吃左口魚邊壽司,酸酸的醬汁配左口魚好夾,我地食完都再encore。串燒好豐富,豚肉串厚而多汁,油脂燒得甘香,好味😋又係要encore大家食到尾聲朋友突然來個沙爹餐肉出前一丁,嘩~不得了,沙爹汁煮出前一丁好正,花生味香濃,真係飽飽都要食。二百

餐廳佈置新簇明亮,座位寬闊舒適。

另外飲品和甜品都係自助任食

我地到自助櫃先挑了一些配料,等待期間又點了一些海鮮。

海鮮選擇都多,我最喜歡墨魚滑,爽口彈牙。

另外點了刺身壽司,大家喜歡吃左口魚邊壽司,酸酸的醬汁配左口魚好夾,我地食完都再encore。

二百幾蚊一次過滿足打邊爐及日式放題,怪不得排滿人龍啦。