朋友團購4張九龍維景酒店自助晚餐~6點半到達侍應帶坐下~在餐前相機食先景完取食物~見到有位小姐自取鮑魚後~我也取了兩隻回位~ 行了三步~有位著白色衫的廚師追出來高聲叫小姐小姐你不可以取鮑魚就係我碟上拿走兩隻鮑魚~ 他說道鮑魚是要用票換的~ 我笑問票在什麼地方取呢?他就話你檯有!回位詢問侍應佢至派4張票我~我找到位經理陳述事件! 因為令我覺得這尷尬到死!在餐廳有其它人睇到好像我去偷食鮑魚比人捉到~ 雖已取左碟上的鮑魚可以禮貌請我補返張票就得!!何況佢又無標示寫要票取鮑魚~待應亦無講過同比票我~錯不是我而是他們~經理聽過事情也表示歉意~經理很有禮貌還贈送飲品致歉~ 但真心講我們食到七點半已經沒見再加食物~盆子空空都唔理!因為我們坐在食物檯側所以全看到~刺身甜蝦係進場見過一碟就無加過我3位朋友都無食過!問佢攞回覆已沽清~真攪笑作為一間酒店 buffet無預算食物嗎! 8點熱食都無曬~甜品盆空空等好耐! 9點見餐廳員工坐下食野~唔係掛😥 buffet係食到十點完~噢!
2017-11-20
庆祝纪念