2022-11-06
今晚本身諗住去食大排檔,但係見到呢間係新開又有位就諗住入去試下啦。一入去已經覺得個環境好污糟,開左兩個禮拜已經地下勁污糟,廚房出樓面條路更加全部水跡同好多垃圾廚餘跌係地,唔講以為開左十年八年!之後安排我地兩個坐係人地兩台中間,係完全連手都伸唔到咁窄,我於是就要求轉去d二人卡位坐!不幸坐左係廚房出來條路附近,勁多廚房員工同樓面出出入入,拎住d垃圾同出菜都有,見到都覺得好唔衛生。之後坐低更加聞到張台好勁d洗碗布既臭味,真係有d想嘔🤮。咁女友想食,之後叫野食啦。叫左個前菜combo係有4款,價值$148左右,諗住收得$150起碼都有返d份量。之後再叫個魔鬼小籠包4粒$60左右,再叫多個擔擔麵$60左右,諗住應該夠食啦!首先,個前菜拼盤上台真心diu左出來,4碟你係酒樓食果d花生橋頭咁細碟既菜,醉鮑魚兩隻,醉蝦3隻,雞絲粉皮2啖,鎮江窖肉3片,真係一個人都唔夠食啦!而且d蝦係完全無酒味,雞絲粉皮d醬超濃超杰,醉鮑魚唔入味,窖肉好鹹好難食! 我地真係唔洗3分鐘就食曬$150!之後個小籠包,d皮勁厚,係有d湯汁,但係食唔到入面有咩餡,又唔夠熱,完全好似d急凍點心小籠包咁!之後來個擔擔麵,真係算係今
之後來個擔擔麵,真係算係今餐比較正常一樣,首先d湯係夠濃夠熱,d麵都唔算少又幾彈,都掛到湯,略嫌不夠花生醬香同辣。
最後,我地半個鐘左右就食曬,大家都話好似無食過野咁,之後要再去買糖水同甜品食!
埋單大概$300,見到原來仲要收加一,我係呢個屋村商場食左咁多年幾十間餐廳都無試過收加一,加埋d食物價錢,我真係以為去左新城市度食野!
魔鬼小籠包
前菜組合