2017-07-27 1227 浏览
半年內食左不下五次牛涮鍋🙈🙈今日lunch突然好想食,就又去左!有左咁多次經驗,一坐低梗係飛奔去甜品區同沙律吧先啦哩到既甜品有我最愛既麻糬!其實好多次都係衝住麻糬而黎😆朱古力味係我既最愛,麻糬超級煙韌,又唔會太甜,好好食👍🏻我好似食左十粒都有😋但係佢每次都唔refill,想繼續食都唔得🤷🏻‍♀️除左麻糬,cheese cake都係我心頭好!今次係紫薯味既,但食落同普通既cheese cake冇分別,只不過係變左顏色😂cheese cake比較硬身,係我中意既口感,都唔錯!叫左湯底未上,當然要拎啲沙律打定底先啦!沙律吧選擇唔少嫁,食起黎好fresh一開始食沙律健康得黎又冇咁罪惡🙈👍🏻見到個飯顏色幾靚就拎啲黎試下。入面好足料呀!有好大舊蛋、牛肉、翠肉瓜粒,用珍珠米同茄汁炒既飯,粒粒分明,雖然牛肉老左、蛋冇味既,但係整體都可以接受,酸酸地幾開胃湯底黎左,就轉戰火鍋啦!中意食同粟米既我好開心,唔同款式既蔬菜瓜類菇類,一次食曬哩到既餃子幾好味,芝士丸都唔錯(之前有香芋丸嫁,好好食,但最近兩次去都冇左lu)南瓜年糕都好食,好煙韌,但係每次食到後面再拎,可能放係室温耐左,個餡會變酸🤦🏻‍♀️唔夠喉啊!食
半年內食左不下五次牛涮鍋🙈🙈
今日lunch突然好想食,就又去左!

有左咁多次經驗,一坐低梗係飛奔去甜品區同沙律吧先啦

一開始食沙律健康得黎又冇咁罪惡🙈👍🏻

食牛涮鍋既主要目的係配料同甜品,加上我唔太好肉,就冇影到相。我地係揀左豚肉,味道不過不失,冇特別。
食到最尾當然要整返個雪糕,今次係蜜瓜味既乳酪雪糕,微酸,唔算太好食,我都係食返牛奶軟雪糕算啦🤔但個雪糕筒好脆,值得一讚👍🏻
六十分鐘其實好快過,但食得都好飽,一次過滿足曬食甜品、打邊鑪既願望,每人七十幾蚊,都抵食既。每次有第二位半價既coupon都用唔到,好快就到期🙈
服務方面,員工都有啲好主動幫我地熄細個火。夠鐘交台果陣有善意提醒,冇黑曬面趕客,都算係咁啦。
2017-07-27