2018-05-10
為食小先鋒又再次出動!最近留意到旺角放題黃金聚腳點-創興廣場有間新日本放題駐場,我當然唔執輸去窺探一個究竟。這間神輿日本料理裝潢別緻,一踏出電梯門就見到餐廳充滿心思的佈置-日本神社常見的鳥居,食野等位之餘仲有得打卡,一次過滿足到兩個願望。 一坐低當然立刻叫食物,呢度貼心之處可見於落單之上,上至鍋物,下至飲品,客人亦無須移步到外自行領取,餐廳服務員會一一為你送上,非常方便。 刺身上得好快,充滿光澤度,顏色吸引,兩個字:新鮮!而且師傅切得厚薄適中,可謂入口即溶,鮮甜味美。選擇亦很豐富。壽司細細件岩曬女士們,飯量均勻,一級棒啊! 不得不提放題必食的炸物,炸粉不多,好鬆脆,一炸就立即上枱,聞到香噴噴味道,令人食指大動! 另外,烏冬湯底味道好豐富,烏冬好爽口,配合我最愛既豚肉叉燒,真係想叫多碗。成晚亮點還有這碟金菇肥牛,燒汁入曬牛肉味,包住濃濃既牛油金菇,令人難以抗拒!食左一大堆野,填飽肚子,來番杯花茶解解胃氣肚脹,為呢餐畫上完滿句號。
壽司細細件岩曬女士們,飯量均勻,一級棒啊!