2014-07-26
2017 浏览
食物牛筋(小食)- 一般,份量少得驚人刺身- 一般(分量十分少)串燒食品- 一般日式蒸籠- 呢種日式食品我係沖繩食過,因為食物係無調味嘅, 所以肉本身嘅品質很重要,但由於呢間餐廳提供嘅豬和牛都係一般貨色,所以呢度菜毫無特色天婦羅- 算係有驚喜(因為已經食左咁多樣唔係出色嘅食物),脆漿落得剛剛好。冷稻庭烏冬- 彈牙有咬口服務一。我的一位女性朋友早到,侍應問要啲咩飲先?我朋友答要杯暖水,三個侍應碌大三對眼望住佢,好似聽到一啲不可思議嘅野咁,可能佢地覺得我地唔柯打有氣水係無錢嘅表現,但其實係因為佢仲食緊藥,所以想要杯暖水送藥。二。由於有一位朋友遲到,我地想叫啲小食食住先,於是叫小食項目中揀左牛筋。侍應即hard sell 咁一人叫一客牛筋!(當然我地無理會佢)三。果度啲侍應好似乜都唔知咁。當我柯打串燒時,我問一位貌似senior 嘅女侍應:一個柯打係咪一串,佢答我幫你問問。我問佢洗手間喺邊,又答我幫你問問!問另一位男侍應雞胸軟骨係咩黎嘅,佢答我雞胸軟骨囉!(我唯有答佢一句唔該哂!)。再問另一位侍應「刺身個蝦頭可唔可以炸左佢食」,又答我幫你問問!(呢樣係喺日本餐廳一種好簡單嘅服務喎)。最離奇係
食物
牛筋(小食)- 一般,份量少得驚人
刺身- 一般(分量十分少)
串燒食品- 一般
冷稻庭烏冬- 彈牙有咬口
三。果度啲侍應好似乜都唔知咁。當我柯打串燒時,我問一位貌似senior 嘅女侍應:一個柯打係咪一串,佢答我幫你問問。我問佢洗手間喺邊,又答我幫你問問!問另一位男侍應雞胸軟骨係咩黎嘅,佢答我雞胸軟骨囉!(我唯有答佢一句唔該哂!)。再問另一位侍應「刺身個蝦頭可唔可以炸左佢食」,又答我幫你問問!(呢樣係喺日本餐廳一種好簡單嘅服務喎)。最離奇係果位位貌似senior 嘅女侍應,喺我地唔為意嘅情況下收左個蝦頭,轉頭又攞番出黎話唔好意思,你地要個呵😓
整體
食物一般,收費頂級
服務其差,好努力去sell 顧客希望佢地洗好多錢,sell 唔到就俾面色,睇唔起我地,其實最後我地五人(但有一人唔飲嘅)開左三支720ml 清酒,全場都算開得多酒啦(所以其後有位帶眼鏡嘅侍應,可能係經理級嘅出黎同我地傾計,睇得出佢無之前果啲咁9眼看人低)。不過我地唔會幫襯第二次嘞