2021-04-17 217 浏览
系好耐之前已经见到深水埗开左间好令好日系既Cafe 无论系店舖入面同外面既装修 店舖入面既食物同甜品都好日系 好岩晒影相打卡 真系好想去试一次 之前去过一次 但前面有成5张枱以上要等 起码要等两个钟以上 同埋入面真系得几张枱 所以等既时间真系比较长 所以个次就放弃左隔左一排 朋友又话想食 想去搏一搏 睇下会唔会唔洗等太耐 睇下有冇机会会食到 我地平日星期五晏昼大约2点半去到 店员话前面有3张等梗 大约要等1个钟多啲 咁我地就留底电话 等佢地有位就打俾我地再返去 呢间Cafe都几细心 知道等候既时间都比较长同埋等既人都比较多 店员会叫客人留低电话同名 等有位再call返客人返黎 等客人唔洗企系出面等太耐 可以系附近行下先再返黎我地大约等左一个钟左右就收到电话 就慢慢行返过去 入面得4张枱 有两张大少少既榻榻米枱 呢张枱岩晒影相打卡 够大张灯光又令 另外仲有系一张长凳 前面会放张枱仔俾你 感觉上坐榻榻米个张会舒服啲 不过我地就冇乜所谓 反正食完就走 一坐低即刻睇Menu拣野食 Menu既选择都唔算太多 不过一间细既Cafe差唔多啦 我地黎食都系想食佢地最出名个个十常吐司 咁就叫左一个 另外

一坐低即刻睇Menu拣野食 Menu既选择都唔算太多 不过一间细既Cafe差唔多啦 我地黎食都系想食佢地最出名个个十常吐司 咁就叫左一个 另外仲叫左个天使之铃 饮品叫左一杯热既玄米抹茶鲜奶 一杯系菠萝热情果梳打

等左十分钟左右 饮品就到左了 热既玄米抹茶鲜奶个拉花心心好令 饮落味道正正常常 佢地既抹茶系偏苦 个人就麻麻地 另外朋友叫既菠萝热情果梳打 呢杯绝对系岩晒打卡 朋友话几好饮 唔会太甜 不过净系饮到菠萝味 唔系几饮到热情果既味

过左阵 天使之铃都黎左 问左店员今日系有原味同焙茶 因为朋友唔太中意茶味 所以就稳阵啲拣左原味 同埋一直都未食过呢个甜品 完全系唔知咩黎 好想试下 呢个甜品个size系好细个 外面食落有少少硬身 入面系好香蛋味 味道唔错

等左大约半个钟 十常吐司终于都到喇 卖相好令 吐司上面有旧牛油 仲有啲生果伴碟 有香蕉 士多啤梨同提子 生果食落好新鲜 好鲜甜 另外仲会跟埋糖浆俾客人自己淋落去食 仲有个Cream俾客人点 如果唔想食太甜可以就咁点个Cream 吐司加个Cream几好食 几夹 讲返个吐司 应该系玉子烧黎 食落系好松软 好滑身 都几好食既 不过个人就觉得冇乜特别

整体黎讲 环境系好令 店员既服务好好 好满意 但食物真系普普通通 岩晒中意打卡既女仔 价钱都合理 如果等位唔洗等太耐既话黎食一次都可以接受既 但要等成两个钟 个人就觉得唔太值得 所以一次就够了
天使之铃
十常吐司