2009-12-21
公司x'mas party在此食lunch buffet, 點知成場大部份都是公司party及抽獎遊戲. 氣氛ok. 但d食物非常一般, 食評如下:熱食有中式點心: 有叉燒飽, 燒賣, 潮州粉果, 干蒸牛肉等, 味道ok, 達酒樓水準印度咖哩: 有咖哩羊及雞, 有3-4種印度薄餅, 印度炒飯, 仲有一隻燒雞. 此section是我覺得最滿意的, 因為咖哩的味道很好, 那種脆胡椒薄餅好脆.西式熱盤有牛尾, 椰菜仔, 即切薄牛扒 (ok, 但要排隊), 燴栗子 (超難食, 又硬, 個味又怪), 煎魚塊, 燒甜番薯, 意粉等...好一般的主食, 無一款可以讚有一個芝士及麵包位, 我無試, 但我同事話好食. 魚生位: 有生蠔, 螺, 凍蝦及魚生, 但成日缺貨, 但又覺得唔太新鮮, 款式又少, 又多人排隊 甜品位: 款式算多, 樣樣細細件可以試多幾款. 芝士餅幾好. 但係就無蛋糕. 最好味是格仔餅加朱古力醬, 又熱又鬆軟. 雪糕都好食. 中式有豆腐花及蓮子糖水.總結: 西式主食真係好一般, 如果又唔食生野, 又少食甜野的人士可以說是無選擇. 但環境幾好, 地點又方便, 服務都ok, 這幾點可以加
有一個芝士及麵包位, 我無試, 但我同事話好食.
總結: 西式主食真係好一般, 如果又唔食生野, 又少食甜野的人士可以說是無選擇. 但環境幾好, 地點又方便, 服務都ok, 這幾點可以加分