2013-07-27
第一次食野嬲到要寫食評開頭見環境不錯以為是一間不錯的餐廳接待員問得得個半鐘食有冇問題(其他任食餐廳都有2個鐘)因為想試下就接受左但食左1個鐘就開始趕人走諗住食埋台上少少野就走可惜5分鐘內比人吹左3次只好無奈浪費食物走人環境方面環境比人感覺非常高級可以話有些少像高級餐廳衛生不錯證明裝修放左唔少心機大玻璃睇景,位置鬆動令人舒服相比依點做得好過好多餐廳食物方面壽司,刺身不錯算新鮮但不是肥美熟食有PIZZA,青口,咖哩等等不過不失甜品做得最出色,好多款牛奶布丁推介好香雪糕無時間試因為比職員趕住走生食燒物去到韓燒餐廳最重緊係韓燒但係佢依方面既野食做得最差款式選擇出奇地少好多款燒物都冇得夾我真係未試過食肉都可以食唔落牛肉豬肉雞肉羊牛食落口完全係食唔到肉味只係食得出鬆肉粉既味道魚肉一樣都係食唔出魚味大大隻字寫住原味牛肉但完全食唔出牛肉味就好似某D茶餐廳咁牛肉係冇牛肉味雖然其他韓燒調味重唔健康,但係依間食落連味都冇燒爐方面雖然唔供油倒落爐面但比想像中冇咁痴D肉,可以接受依間韓燒比其他韓燒餐廳唔同個爐唔係用明火燒,原理似焗燈有條柱發熱冇明火燒出黎咁好食或許會健康些少要用好耐時間先燒得熟食物且燒得唔夠香仲
開頭見環境不錯
以為是一間不錯的餐廳
接待員問得得個半鐘食有冇問題(其他任食餐廳都有2個鐘)
因為想試下就接受左
但食左1個鐘就開始趕人走
諗住食埋台上少少野就走
可惜5分鐘內比人吹左3次只好無奈浪費食物走人
環境方面
環境比人感覺非常高級
可以話有些少像高級餐廳
衛生不錯證明裝修放左唔少心機
大玻璃睇景,位置鬆動令人舒服
相比依點做得好過好多餐廳
食物方面
壽司,刺身不錯
算新鮮但不是肥美
熟食有PIZZA,青口,咖哩等等
不過不失
只係食得出鬆肉粉既味道
魚肉一樣都係食唔出魚味
大大隻字寫住原味牛肉但完全食唔出牛肉味
就好似某D茶餐廳咁牛肉係冇牛肉味
雖然其他韓燒調味重唔健康,但係依間食落連味都冇
燒爐方面
雖然唔供油倒落爐面
但比想像中冇咁痴D肉,可以接受
依間韓燒比其他韓燒餐廳唔同
個爐唔係用明火燒,原理似焗燈有條柱發熱
冇明火燒出黎咁好食或許會健康些少
要用好耐時間先燒得熟食物且燒得唔夠香
仲要比得1個鐘時間食係咁趕人走
唔食熟食根本無可能飽肚
飲品方面
開頭見有咁多野飲好開心
但事後先知要加錢
汽口,咖啡,奶茶$20 酒$40(印象中係)
只職員比杯水黎飲
佢就比滾水熱到飲唔到
要放係到好耐先飲得落
服務態度
兩個字,極差
刺身要叫個師傅切出黎
但個師傅經常扮聽唔到唔理人
食到咁上下個經理令本野放係野台叫我地埋單
仲要係咁吹,果時朋友出唒去令野食我都有同佢講
比完錢心諗一個鐘都未過仲有大把時間食
點知唔夠一陣就係咁叫我走要交台比人
諗住食埋爐上面D野就閃人
5分鐘比人吹左3次,仲要食緊比人汁走唒D野
真係第一次食野咁比人趕走
我地只好浪費食物咁走
其實我地都仲未飽
感想
今次以後我都唔會再去依間食韓燒,就算有人請我都唔伯再食,又貴又唔抵食。其他比佢平仲好食,雖然環境就冇咁好。今次真係第一次去任食餐廳食得咁火滾、咁嬲。間野咁差難怪走果見等台數目既人唔超過8個,我走果時8點應該係最旺時段,都可以咁少人