2023-01-06 293 浏览
呢間餐廳都同朋友聚會都經常去,不過最近就真係經歷過一次唔適應既新體驗. 😂好啦,廢話唔多講直奔主題!一個禮拜前同家人去午市放題,期間我地食嘢既碟已經堆放左唔少食物殘渣,所以就同位女侍應講:小姐請問可唔可以幫我地換一換碟呀?對方「欸…左兩秒」話:我地唔幫客人換碟架😨,你地可以講d骨掉落檯面上個垃圾桶裏面,堆滿左我地會幫你地再清桶裡面既垃圾.😱 🫣我只係想簡簡單單更換隻碟食嘢😮‍💨…我之所以保持沈默係想避免衝突.🥹PS:點解我要一個禮拜後今日先寫呢篇食評,因為我想分享一下自己既不快經歷,但又唔想影響嗰個職員. 畢竟呢幾年香港經歷太多不愉快,疫情呢幾年大家搵食都唔容易.希望餐廳管理層或者當時各位職員見到呢篇食評都可以反省一下.,有沒有做到最基本既職業操守.食物質素同服務態度相輔相成.我平時去食有時d員工都會主動幫我地換碟,當然都只係換一次半次. 唔知睇到呢篇食評既大家有咩感覺呢? 其實客人要更換餐具呢d係所有食肆提供既最基本服務,應該唔會對餐廳營運帶來壓力卦?以下我附上照片:
食物質素同服務態度相輔相成.