食完午餐之後朋友同我講,發現一間非常非常非常之好味嘅咖啡舖,一定要帶我去試一試,我食得太飽,諗住飲下佢哋嘅茶。聽完介紹之後心郁郁snow tea,會比較苦苦澀澀,我覺得好適合食飽之後消滯,但係飲茶的話要等十分鐘,咖啡就四分鐘,傳飲朱古力咖啡. 講明先我唔係一個好鍾意飲咖啡嘅人,但係我覺得呢一杯mocha,咖啡同朱古力嘅味道能夠互相調配,入口滑, 最好的係佢嘅冰好適中,唔會太多,飲到最尾都唔會沖淡味道。我覺得朱古力同埋咖啡嘅texture唔係好一樣,應該沖到一杯好飲嘅mocha係要有技巧。朋友說有一日喺美麗華一個比較少出入嘅門口發現呢間餐廳,一試之後,最近一星期每日都要飲一杯。好多時候,一杯貴少少嘅飲品,你會因為佢用心製作,同埋佢嘅調配口味而返轉頭,我覺得呢間鋪頭嘅咖啡會有呢種魔力。

外卖自取