2020-08-31
平時食日本野黎黎去去都係食刺身壽司拉麵🍣香港好似除咗Muji冇咩餐廳食到呢種日式小料理🤔 RoommateBB冇得飛日本唯有飛嚟灣仔同我食lunch✈️ 等一陣就入得 安排咗窗口位俾我哋🏡 裝修以木製為主🎋 有日本風味🇯🇵 有七款餸選擇 我哋一見到玉子燒就心心眼😍 三餸配沙律同熱八寶茶🍵 好養生👵🏻 午市料理 配日本米或沙律💰$80【雞軟骨丸子】雞肉肉丸加入雞軟骨碎 好有層次 幾有驚喜🤩【柚子汁煮牛筋】牛筋煮得好淋好入味 有啲似食緊花膠😂 柚子味好出👅 如果中意食有嚼口嘅牛筋 呢個就唔啱你啦🙈【松煙紫菜玉子燒】一食落去好重松露味😍 先知原來松煙係truffle🧐 不過有少少凍咗🥶唔好睇每樣都係細細碟 配埋沙律//白飯都幾飽㗎🤭 係好滿足嘅一餐💖男仔就可能要加多個餸😛 Menu每日唔同 喺附近返工嘅working🐶 aka me真係可以日日食都唔厭😋好味又健康🌿 Takeway嘅話會平少少: $58 for 2餸加$10就upgrade到3餸👌🏻 🦄滿足指數: ❤️🧡💛💚💙💜#OhMyFoodBae_wanchai#OhMyFoodBae_japanese📍一木小料理 灣仔廈門街27號地舖
午市小料理
午市料理 配日本米或沙律💰$80