2021-12-19
幾忙都好🧎♀️有時都要慢活一下吧!近排好喜歡獨自去咖啡店輕鬆一下☕去開上環呢頭,比我發現近地鐵站附近,有間應該新開冇幾耐嘅咖啡店,見門口招牌红纸未除下。店內裝修木系為主,喜歡有大量玻璃窗🌝陽光透入餐廳,感覺好舒適🍀餐牌午餐除了all day breakfast,沙律🥗 意粉🍝酸種麵包等。。每個餐仲包一杯咖啡,竟然只需加$10-$20真係好抵👍一日一早餐 $118去Cafe我一定點All Day Breakfast😋喜歡夠哂豐富有(番茄,沙律菜,磨菇,茄汁豆,德國腸,煙肉,炒蛋同牛角包)出面唔喺間間整得好食,但哩間真心好味👍我成碟係竟然食哂,尤其是炒蛋,我平時係少食炒蛋,因為出面炒蛋唔係炒到過火就係鞋口,哩度係炒得非常嫩滑🤤值得推薦👍煙三文魚忌廉芝士貝果 $68煙三文魚肥美光澤,配上軟滑忌廉芝士,味道幾好,不過Bagel送上枱要即時食,因為凍了外皮比較硬,另外要讚既係,哩度所有沙律菜好新鮮爽脆,我2碟都清哂😆🌹Rose Latte☕hot +$15拉花好靚,面上rose花瓣排得好整齊,整杯Latte香濃幼滑很喜歡哩間Cafe,感覺好舒適悠閒,店員親切友善,下次去開上環一定再來幫襯👍
真係好抵👍
一日一早餐 $118