今日A姐有大会开,无得放假,得返我一支公,好可怜呀!(唔好同A姐讲,其实不知几开心,可以休息下,甩难!)既然系咁,当然要善用呢个「真•放假」,瞓到自然醒,再打下机,不过都要医肚嘅!嚟到尖沙咀岚桥丼饭专门店,午餐有一个足料丼饭之外,仲有沙律、关东煮同味噌汤,唔错㖞!沙律 + 关东煮 + 味噌汤沙律新鲜冰冻,沙律菜爽脆,粟米车厘茄鲜甜多汁,非常清新,开胃一流!味噌汤好香昆布味,仲有好多豆腐,入口香滑。关东煮一啲都唔马虎,大根煮到入晒味,饮埋关东煮啲汤,正!岚桥丼主角终于到啦!岚桥丼有中拖罗、三文鱼、深海池鱼、白身鱼、日本牡丹虾、三文鱼籽同松叶蟹钳,份量十足,非常丰富!深海池鱼肉质细致爽口,味道甜美;牡丹虾鲜甜黏口;三文鱼肥美厚肉;中拖罗油脂分布平均,鱼油味重;三文鱼籽晶莹剔透 、粒粒饱满!大家可以拣赤酢寿司饭或者令和口味寿司饭,我就拣咗赤酢寿司饭,有淡淡的寿司醋味!(记住Like同Share畀朋友)

岚桥丼

(记住Like同Share畀朋友)
2020-07-03