對上一次嚟已經係一年前,今次再訪經Openrice 預訂試咗佢哋限定嘅2人晚餐✨ 食物質素依然有水準,性價比更加高!餐廳佈置有格調,走復古風,約會或朋友聚餐都適合不過~成餐最深刻印象嘅,莫過於 半打生蠔🦪 同埋 超大隻法國油雞🍗。生蠔隻隻都好飽滿,帶有少少海水鹹味但完全冇腥味;燒法國油黃雞份量超足,外皮燒得香脆,雞肉嫩滑啖啖肉,單係食到呢兩碟菜式已經覺得值回票價‼️套餐仲包每人餐湯🥣、意粉🍝、甜品同飲品🍸甜品拼盤亦各人有四款甜品,比較好食嘅有焦糖燉蛋,其他嘅法式甜品質素一般,單點嘅甜品會更加出色~𝗪𝗵𝗮𝘁 𝘄𝗲 𝗼𝗿𝗱𝗲𝗿𝗲𝗱⟡‧₊ 精選生蠔拼盤 Daily Catch Oyster Platter (6pc)⟡‧₊ 餐湯Daily Soup- 野菌蘑菇湯Wild Mushroom Soup - 古法牛尾濃湯 Classic Oxtail Bisque ⟡‧₊ 香蒜蜆肉意粉 Spaghetti Clams Vongole⟡‧₊ 燒原隻法國黃油雞 (650g) Roasted Whole French Yellow Chicken ⟡‧₊甜品拼盤Dessert Platter⟡‧₊ Str

𝗪𝗵𝗮𝘁 𝘄𝗲 𝗼𝗿𝗱𝗲𝗿𝗲𝗱

⟡‧₊ 餐湯Daily Soup