馬哥孛羅咖啡廳

Cafe Marco
2014-06-10 13629 浏览
星期六約左幾個朋友一齊食下午茶自助餐,有個朋友已經一年冇見啦,我們五個大人兩個BB,星期三先訂位,但都有位喎,仲安排了兩張BB櫈俾我地.3:05左右到達,還未可以入座,但食物已SET好晒啦,3:10就安排入座,餐廳都幾大,食物放置位置都好大,好寛落的. 3:15仕應就示意我們下午茶開始. 等左一陣朋友到了, 就出去看看有甚麼好食的. 有三文魚,北寄貝,另一隻唔知咩魚刺身,三文魚有四件,北寄貝有三件,好大件的啊,都好新鮮肥美,旁邊有一些壽司. 海鮮有螺,青口同埋蜆. 螺有點沙,但都爽口,青口,蜆都好新鮮,爽口的.有中湯,沙侓有紅腰豆扁豆,生果,薯仔,螺絲粉,沙律菜,一小碟的粟米蝦沙律,青瓜菠蘿沙律,咸腸有燒牛肉,辣肉腸等,另有芝士多士,煙三文魚多士,串燒雞肉,羊扒,炸魚柳,咖喱角,炒飯炒麵,墨西哥片,海南雞飯,PIZZA,芒果PANCAKE,仲有即煮麵添呀.食物種類都算多, 其實好多都冇食,我只係食左少少熱葷,但都OK的,朋友話羊扒好味,芝士多士好味呀,上面果件芝士好大件的,正呀.甜品區有焦糖布甸,芝士蛋糕,一件件細細件的CAKE,還有鬆餅,朱古力慕絲,仲有豆腐花,奶凍.焦糖布甸,朱古力

焦糖布甸,朱古力慕絲都好味,仲有即整PANCAKE,窩夫的,還有疏乎里添呀.

最後食埋MOVENPICK雪糕就PERFECT,我食左士多啤梨及雲妮拿. 好味又CREAMY呀.

飲品,出面已有橙汁及提子汁. 另包一杯咖啡茶.

我地一路食一路傾計,坐到6點幾仕應都未叫我地埋單. 但其實所有人都走晒.

後記: BB櫈係有一個杯,一個碟及一個湯匙的,很細心. 服務都好好呀.
2014-06-07