又到一年一度慰勞爸爸既日子,我同家姐決定帶爸爸去食點好東西。我地一家四口去到尖沙咀既ISQUARE食晚餐,家姐預先訂左枱,去左喜記。當晚有唔少人同我地一樣係慶祝父親節,哈哈。我地點選了$996父親節四位套餐,不過要另收加一服務費同茶介等自家制燒味雙拼,燒味有叉燒同霸王雞,雞肉好嫩,又好入味。叉燒望落比較瘦,但食落夠淋。魚翅撈飯,哇依個咁奢華既菜式不得了,好鬼正,每啖飯都好Juicy,我第一次咁快食哂碗飯,佢係我全晚既至愛。喜記薑葱炒肉蟹,依個果然係招牌菜。肉蟹真係勁好肉,連蟹腳都係肉。肉,全部都係肉。以薑蔥炒好惹味,手指都啜埋,第一次食薑添。金牌小炒皇,依碟算係今晚唯一一道蔬菜,清一清、換個口味。套餐其實有六樣野食,仲有果皮蒸鮑魚同上海醬鴨。食完真係好飽好飽,回想返以家庭聚餐出發,性價比都幾高。

金牌小炒皇,依碟算係今晚唯一一道蔬菜,清一清、換個口味。