德福閣

Stanford Café
2020-01-09 4013 浏览
朋友介绍旺角有度好抵食嘅晚上自助餐,我一于订咗四位同家姐一齐庆祝生日。呢间餐厅其实系位于旺角嘅仕丹福酒店阁楼,一上到去,门口接待处职员有礼貌、亲切的招呼,之后就安排入坐。唔好睇少呢度地方细细,但系野食嘅种类都几多!首先,有新鲜即烧即切嘅牛排同火鸡肉,可以加黑椒汁或者烧汁一齐食,肉质都算唔错,几嫩同唔韧。肉类隔离就系焗芝士同鲜茄帆立贝,个芝士帆立贝要大赞,因为芝士味实在调较得非常好,好香浓,大家一定要试吓!第二个本人认为好食嘅就系府城虾卷,佢炸得非常香脆,外脆内软,入面粒粒虾肉,热辣辣,好正!第三个好味嘅就系盐烧猪腩肉伴胡麻酱汁,猪腩肉唔会好腻,食落口系会有融化嘅感觉,唔错!除咗呢啲肉食之外,海鲜同寿司都好食㗎,有大大只新鲜生蚝、大虾、大蚬,粒粒鲜甜;至于寿司就有大量三文鱼同油甘鱼刺身,都算肥美。到晚上八点左右,侍应姐姐告知会有法国田螺串烧,我哋准时去拎咗,由于太好食嘅关系,我唔记得影相就食咗。。。因为热辣辣,好好味!仲有无限量嘅中华沙律提供,肉类同蔬菜类嘅食物都好平均,系好嘅现象。食完主菜就到甜品,呢度嘅甜品种类都算几多,款款都好精致,非常吸引!呢度比到我一个大惊喜,就系汽水任饮之余,

唔好睇少呢度地方细细,但系野食嘅种类都几多!

呢度比到我一个大惊喜,就系汽水任饮之余,仲要系支装,真系值回票价呀!

见到家姐咁满意,我就开心喇!

2020-01-03