石门而家系新发展地区,特别系京瑞广场,入面有好多小朋友playgroup同学习中心。寻日同家姐去完plagroup,大家都好肚饿,本来谂住去食谭仔,点知见到谭仔旁边有一间Su Casa。一眼从落地玻璃窗望入去,入面环境好舒服既感觉。装修色调以绿色为主,感觉好清新。于是,决定了要入去食好西。原本系入面既哥哥见我地系门口东张西望,就立即出黎招呼我地,一坐低又拎左啲颜色笔同填色纸俾佢填色,等佢可以乖乖坐好等妈咪叫野食同等野食黎。餐厅入面有个蚝吧,而家生蚝仲紧生蚝买一送一优惠,好抵呀!不过,早两日肚仔有D唔舒服,所以妈妈唔敢叫生蚝。不过我就叫左一个招牌。蚝汤试下。一入口就系好浓郁的蚝鲜味,好鲜甜,但又一D都唔腥。附上一块蒜蓉包,吃起来有牛油及蒜蓉的香味,外脆内松软,烘得恰到好处。牛扒一向系我最爱,纽西兰肉眼排,牛排唔算大块,但就好厚身,牛扒表面烧得好香,入面切开仲有D肉汁。牛排叫左五成熟Medium,上枱时刚刚好~入面无咩血水,肉色又唔会好红好生。龙虾汁海鲜意大利饭,好CREAMY的龙虾汁好香,加入啖啖咸香的意大利饭。饭上面仲配搭左唔同既海鲜,有虾,青口,鱿鱼,带子,仲有好多粒细细粒帆立贝,更

蚝汤

纽西兰肉眼扒

龙虾汁海鲜意大利饭,好CREAMY的龙虾汁好香,加入啖啖咸香的意大利饭。饭上面仲配搭左唔同既海鲜,有虾,青口,鱿鱼,带子,仲有好多粒细细粒帆立贝,更加吸引。
龙虾汁海鲜意大利饭

我超开心,因为叫左黄金软壳蟹。我超爱吊吃炸软壳蟹,但可惜唔系好多地方有得食。黄金软壳蟹份量都几多,有四旧,加埋有两只。上面仲有D咸蛋黄碎碎,食落更惹味。外脆内软,食完想再ENCORE。

饮品我地最后叫左菠萝有机奇亚籽绿茶,味道香甜,入面仲有菠萝。食左咁多肉同饭,饮返呢个消消滞先得,咁多至可以再叫多个甜品嫁!

其实见到雪葩都好想食,不过唔敢食咁涷野,所以叫左个朱古力心太软加雪糕。雪糕家姐一个人就食晒,妈咪好放心俾佢食,因为系Mövenpick的云呢拿雪糕。我地就食个心太软,一切开蛋糕,朱古力浆就涌出黎,朱古力唔算好甜,岩晒我呢D中意食甜品又怕甜既人,而蛋糕外面焗到有少少脆,食落去更有口感。而佢将个士多啤梨切到好似玫瑰咁,超靓。
心太软

当然,最重要系,Su Casa有个好可爱ge儿童餐,儿童餐系车仔造型,有三款,家姐就拣左set A。有胡麻沙律,茄汁粟米鸡肉意粉,煎鱼饼,橙汁。煎鱼饼好大块,仲要系鱼仔形状,家姐开心到话要拎住食!茄汁粟米鸡肉意粉,妈咪食过,味道唔浓味,适合俾小朋友食。家姐平时食野都要人地喂,又要三催四请,今日可能系因为有属于自己既独立餐仔,所以佢好合作,仲自己食晒D意粉。其实D意粉份量唔少,所以佢可以食晒成份餐,我都好SURPRISE!
儿童餐set A

原来,儿童餐仲可以扭蛋一次,哥哥贴心到亲自拎个扭蛋机系我地面前。$68,又食又玩又拎,简直抵到烂!
呀~仲想提一提,送吹气公仔头Cool俾家姐个个姐姐店员都好好人,又nice,我见佢间中就会去唔同枱关心小朋友,问下好唔好吃,倾下计哄下佢地。

系SU CASA食野真系食到好开心,唔止环境舒适,职员服务热诚。其实有时带咁细小朋友出街食饭真系好头痕,小朋友会扭计,又会搞搞震。但系SU CASA俾我感觉系佢地由内到外都咁欢迎小朋友,而即使系一餐饭时间,都会好用心同小朋友相处。

用餐时段
蚝汤