2019-03-10
今日成家嚟喪食,原因係呢間夠哂近,其二呢間符合到各家庭成員對食的要求。我真係超鐘意食刺身,當晚D刺身溶雪度夠,最推介是大赤蝦和甜蝦,相當新鮮,好食。另外希靈魚,劍魚和油甘和北寄貝都是中級水準,以呢個放題價嚟講OK。另外我地都好鐘意食夀司,其實D壽司唔可以同高級壽司店比,但以任食來說,你盡食的話,呢間算唔錯,因為個飯底唔錯,唔會散修修,火灸類的夀司食材都新鮮,創作料理類D食材match得幾好,尤其推介胡麻三文魚卷和喜壽司。另外軍艦D紫菜好食,唔會太濕腍,如黃金魷魚軍艦和蟹籽軍艦幾好食。一品料理都係非高級食材,但煮得幾好味,好似係蒜片牛柳粒,咖喱蟹都加咗佢分。燒烤類上菜都快,食材新鮮的,好似燒鰻魚,鯖魚,雞翼,海蝦,比目魚都好食。另外D煮物,我就愛上了蟹粥,好鮮味。出面有個自助區,有得㚒下野,裝下軟雪糕(有埋D配料)比你加下,都好小朋友大人出去㚒下野,叫可以玩下,另外有埋雪糕,雪條,飲品任揀,呢點細佬最開心,我覺得呢個價,有咁嘅野食,好好的。