最近老是被我家小孩亂吵着要食火鍋,剛好又喺馬鞍山發現咗【一鼎‧台式火鍋】,就帶住孩子入去試一試我點嘅【澳洲200日純殼飼牛】午餐buffet 只係$289,份量十足,食物又特別好食😋我家小孩點嘅【紅燒火牛(紅燒和牛湯鍋)】,牛肉切工好好,又好新鮮,湯底更加鮮甜,食到我家小孩都搶咗起嚟😂仲有我先生點嘅【麻痹鴨(台灣麻辣鴨血鍋)】,飲咗舌頭麻麻辣辣,辣度又啱啱好,湯底更加香濃好飲,一家大小都好適合,必點👍重點介紹【澳洲200日純殼飼牛】,牛肉肥美,放入湯鍋更加鮮美多汁,根本刷得停唔落🥰仲有【滷水拼盤】,係由金錢肚、金錢腱、滷水牛筋、滷水鵪鶉同滷水豆腐組成,全部食材都好新鮮好食😋,連小孩都食得好開心😍見到一家人食得開心,真係好開心,今次嘅體驗真係好棒,推薦大家去試一試👍