2019-07-29
好耐都冇試過夜晚出嚟食啦,難得一家人可以一齊出嚟食,就梗係要食好啲啦,上網睇到呢間嘅食評都唔錯,於是就來試吓。先來第一樣嘅重頭戲,當然係呢度最出名嘅烤鴨啦。由於我地人多嘅關係,我地叫左一隻,呢度一種特別嘅食法,就係加埋爆炸糖,然後好似平時食片皮鴨咁食,呢種食法我之前未試過,真係新奇又有趣。另外仲叫咗三個湯,酥皮酸辣湯,個酥皮做得好香口山藥燕窩羹仲有個松露海皇羹,松露味非常濃郁三個味道都唔錯,我都係第一次食一個鹹嘅燕窩,味道又幾得意喎另外仲叫咗個韮香雞半隻,雞肉一啲都唔鞋口。非常滑。韭菜切成粒粒,全部韭菜都有雞味,好易入口。再來就係花蜜汁雞翼。個做法我冇估錯應該就係先炸完,然後再淋蜜糖汁雞翼上嚟嘅時候熱辣辣,個蜜糖汁再加埋雞翼嘅表面炸得非常趣非常香口。另外仲有叫咗個一人份量蠔仔泡飯,同埋有個一人份量擔擔麵。蠔仔數埋大約有五粒,都算新鮮。擔擔面嘅味道好特別係我之前未食過嘅,我估應該係用麵豉醬整。味道都唔算太辣。麵身比較幼。總括來講,整體嘅質素都唔錯,可以的話,我會再和家人來一次。
另外仲叫咗三個湯,酥皮酸辣湯,個酥皮做得好香口
山藥燕窩羹
仲有個松露海皇羹,松露味非常濃郁
三個味道都唔錯,我都係第一次食一個鹹嘅燕窩,味道又幾得意喎
另外仲叫咗個韮香雞半隻,
總括來講,整體嘅質素都唔錯,可以的話,我會再和家人來一次。