真系唔睇由自可,睇到就把几火...见到原来呢度已经有咁多负皮文,一系一早睇多D,唔使咁惨猪!话说前几日同班fds周围拍野,咁贪美都个景够旧,又未食过,米打算去试食加影相。本身上到去都无咩嘎,因为无乜人,上左楼上坐窗口位,我地6人坐两张枱。睇完一轮餐牌,我张枱叫左碟西炒饭,时菜炒牛肉同牛肉汤面。因为无做任何research,所以唔知咩系“招牌菜”,纯粹随便叫。咁个牛肉面基本上就极度普通啦,d牛肉无咩味,但又未至于难食。个时菜牛肉饭,同个牛肉面基本上系同一样野,系无左个汤同换左做饭。份量唔算大,适中。不过d菜我以为会系菜心,点知系椰菜。个汁杰挞挞又淡卯卯,d肉又唔系特别新鲜入味,所以都系...唔难食,不过一d都称唔上好味。个西炒饭最好quality啦,起码系西炒饭咁geh味道。不过呢个价钱,加埋个味道泥讲,我就觉得唔值得啦。真系唔平啰碟头饭泥讲。好难激心事情泥啦。咁我地食完野,个景咁怀旧,当然会想拍下美好时刻啦。咁个地板咁怀旧,不如影下个地板啦。我个朋友企起身,一举机,唔使5秒,个貌似太子爷geh物体就喝停我地:「呢度唔俾影相!果度已经写左唔俾影相!」唔俾影米唔影啰,可以客气少少geh,跟
真系唔睇由自可,睇到就把几火...

见到原来呢度已经有咁多负皮文,
一系一早睇多D,唔使咁惨猪!
唔俾影米唔影啰,可以客气少少geh,跟住我d fds好客气咁问:「系咩?睇唔tim,我地影下自己只脚炸woh。」
跟住个物体就大声讲:「总之呢度唔俾影相,影乜都唔得,楼上楼下贴晒野话唔俾影,睇唔到嘎?」
咁在我地进食途中有位讲普通话geh女士其实系离开过个座位影过相geh,我同d fds已经好嬲唔想再理个物体,咁我地自己讨论:「呢间野唔系俾香港人食geh,游客可以影相,但讲广东话geh香港人就唔得,算吧啦」点知个物体又自己搭爹,仲劲串话:「人地旅发局geh,仲有我唔需要同你解释,埋单落下面!」
哇真系激死人,完全无服务态度可言,无啦啦响度发恶,真系唔会再有下次同一定要话俾人听佢地d恶行啰!痴Q线嘎!
2014-07-06