2022-09-01
🇭🇰 Hong KongAverage expense pp: HKD$500-600+📍Address: 醉胡爐, Tsim Sha Tsui難得週末可以放鬆一下,同父母黎呢間打邊爐,因為好多朋友介紹過呢度嘅期間限定八鮮鍋🦞,餐廳內有不少包廂,座位寬敞,坐係度感覺非常舒服。揀湯底一定要叫八鮮鍋,入面有原隻波士頓龍蝦、花膠、鮑魚、卜卜蜆、魚翅、花螺,係基本炒熟所有海鮮之後,店員會加入自家清酒,製造火焰效果,打卡一流🔥最後中加入濃郁嘅龍蝦湯底,充滿海鮮味,忍唔住飲咗三四碗!手切頂級安格斯肥牛超級正,吸索湯汁之後牛肉味道濃厚,肉質嫩滑,油脂分泌均勻,充滿肉汁,呢碟牛肉相當值得一試!老友鬼鬼,包住手打蝦滑,相當鮮味。餃子拼盤,一次過食勻黑松露、芫荽餃、鮮蝦餃,全人手自家製作,非常新鮮,尤其是係黑松露鮮蝦餃,松露味非常突出。芝心蝦丸,手打好有口感,芝心仲要好流心🥰蔬菜拼盤,食火鍋又點少得菜!
📍Address: 醉胡爐, Tsim Sha Tsui