2018-12-19 83 浏览
上網見到很多人說這𥚃的叉燒好食,而我自己亦好鐘意食叉燒的,就一定要嚟會一會佢哈哈!來到原來有個套餐:谷飼豚肉叉燒飯配原盅佛跳牆。叉燒係用谷飼豬,怪不知咁有肉香,加上師傅本身都燒得好好,能鎖住肉汁之餘,肉不會太老,相反能做到很鬆化,真的非常不錯佛跳牆好足料,吃得出來的真材實料,湯非常之清甜,好正我們也點了另外三道菜:美味欖角骨、竹笙珍菌燴上素、燒爽肉珍珠鮑。因為呢個組合,我食咗兩碗飯燒爽肉珍珠鮑其實是豬頸肉+珍珠鮑魚煲,鮑魚細細粒,但數量頗多,豬頸肉很爽口彈牙,加上用醬油炆燒完好入味,送飯一流欖角骨又係送飯之選,外面有甜酸汁包着脆皮,咬下去是鬆軟的排骨,好正當然,豐富之餘都需要有蔬菜,竹笙珍菌燴上素是比較清淡的,不錯!甜品最有驚喜:幸福滿溢,有5款糕點 - 紅豆糕、芝麻榚、蛋散、曲奇、椰汁糕,為今晚寫上完美的句號

佛跳牆好足料,吃得出來的真材實料,湯非常之清甜,好正

因為呢個組合,我食咗兩碗飯

2018-12-18