2021-05-30 908 浏览
第一次係學校附近食午餐,見到呢間好似好多好評嘅日本餐廳,即管試吓。餐廳細細的,大概二十個座位左右,好彩今日係冇訂位嘅情況下都有位,不過要坐bar 枱,但感覺好似食omakase 咁,等緊上菜嘅時候,見到師傅係度整壽司,都幾好睇呀。午餐選擇都好多,我就揀咗七色魚生飯,仲包埋沙律、味噌湯、燉蛋。沙律菜夠新鮮,個汁酸酸地,好開胃好fresh; 味噌湯唔會死鹹;燉蛋都好滑好好味。主菜七色魚生飯真係堅得,有極鮮味海膽😋,又有大粒鮮甜帶子,蝦又係好大好甜,吞拿魚蓉好大pat,三文魚刺身都好厚好新鮮,加上又唔會太多飯,剛剛好每件刺身加一口飯,真係大滿足。朋友食壽司套餐連牛肉烏冬都非常吸引。總括嚟講,一定會再去試埋其他款式嘅午餐。
午餐之七色魚生飯
午餐之壽司