2008-10-24 11 浏览
原本一早唸住黎呢度食飽, 點知3點幾先食完tea太飽, 唸住5點幾先再黎食過, 先知道蠢左, 呢度既菠蘿飽mon-fri只有12點及3點出爐, 賣完係唔會再整架...菠蘿飽$5.5? (賣剩3個, 要左其中一個, 雖然凍哂but食落去個皮真係好脆呀....又唔會一食就散哂個皮冇得食, 不過個飽就麻麻地, 唔知係凍哂問題定真係佢落得少粉呢, 唔係好充實既感覺, 唔知熱食會唔會冇咁覺呢)葡撻$6.5? (我以為食緊鮮奶撻添, 好奶既味道, 到依家都仲有d懷疑, 個皮又係一個不敗之作, 好鬆脆呀, 個餡就有所保留, 好淺既餡即係好少啦, 而且味道很是一般, 真係令我好掛住澳門食既葡撻呀....)P.S. 究竟係佢收錯錢定係加左價?收左男友$13, 咩都唔計較既佢連實際上每樣野幾多錢都唔知就聽人講比幾多就比幾多錢人, 仲加多句"咁少數目是但啦~"有時真係比你地d男仔激死, 我地唔係孤寒, 而係應使得使, 咁既時世更加應慳得慳, 比多左錢唔係叫闊佬而係叫比人呃呀懞佬~