2022-04-15 38 浏览
⭐️海南少爺⭐️📍:尖沙咀海港城海運大廈地下G16號舖⏰:11:30am-11:00pm呢間餐廳我真係要俾個好評😋 佢哋嘅每一款菜式我都好鍾意 餐廳位於海港城入邊 外賣自取仲有八折優惠🥰亦都可以使用海港城優惠券!等候時間大約10至15分鐘 食物高質 性價比好高!👍🏻餐廳嘅樓底好高 座位都好寬闊 睇落都好乾淨 聽人講係落地玻璃對住海景🙈因為而家仲係晚市禁堂食 未可以體驗到😞不過呢一間餐廳我一定會再去啊👍🏻🔸主食方面🔸🐓海南雞(半隻)+湯飯海南雞雞肉嫩滑 肥瘦適中 雞皮好滑溜 雞胸都唔會老!食落口啖啖肉 會配埋三款醬汁 甜豉油、薑蓉同酸辣汁 最鍾意佢嘅甜豉油 同海南雞非常之夾 而且配左個雞油飯 唔會好油膩 飯身比較硬 好符合我嘅口味!雞湯唔會好油 落咗杞子好清甜解膩😋🍚印尼炒飯必食推薦!食材好豐富 有太陽蛋、蝦片、大蝦、豌豆 仲有兩串好滑既雞肉串 如果冇咗嗰幾粒豌豆呢個菜式就滿分啦😂印尼炒飯落咗醬油去炒 味道好濃郁 飯粒粒粒分明 份量好足👍🏻🔸小食方面🔸🥬馬拉盞通菜微辣 濃郁得來唔會好鹹 份量好多 我都食咗唔少🙈🫓葱油薄餅配咖喱汁大大力推薦!!呢個係估唔到咁有驚喜 係我近排食過最好食嘅咖喱汁
⭐️海南少爺⭐️

🔸小食方面🔸
🥬馬拉盞通菜
微辣 濃郁得來唔會好鹹 份量好多 我都食咗唔少🙈

🫓葱油薄餅配咖喱汁
大大力推薦!!呢個係估唔到咁有驚喜 係我近排食過最好食嘅咖喱汁 蔥油薄餅唔係脆身 淋得黎蔥油味好香!佢哋嘅靈魂咖喱汁 真係令到我好驚嘆 咖喱汁唔辣 唔算濃郁 但系調味啱啱好 好香 同蔥油餅真係好搭配!

🦪星洲蠔餅
蠔餅比較厚 煎到好香 不過蠔肉就比較少 靈魂豆瓣醬令到蠔餅昇華左好多🙈

2022-04-13
10 分钟 (外卖自取)