2020-01-16
第一次嚟到E-Max食飯,以為喺九龍灣搭穿梭巴士嚟要好耐,點知都係十分鐘內就到,真係幾方便。Chill Inn嘅裝修好有情調,燈光好柔和,座位又闊落,真係令人心情都好啲。睇Menu見到有好多好吸引嘅新式東南亞菜,最後嗌咗一款主菜、兩款小食同埋兩杯嘢飲。檸檬葉燒法國春雞燒春雞嘅賣相超級靚,兩個人share,份量啱啱好。雞皮燒到脆脆哋,雞肉好嫩好多汁,仲食到啲檸檬葉味,真係好特別。咖喱蝦兵蟹醬法包聽店員介紹嗰陣已經覺得好吸引,結果真係冇介紹錯。法包上面嘅蝦膏蟹膏好濃好香口,食落好鮮甜,一啲都唔咸,同埋個法包一齊食,真係好正,下次一定要encore。蜜糖豬頸肉豬頸肉嘅份量都幾多,食落好新鮮,肥瘦適中,仲有蜜糖嘅甜味,好好食。個人好鍾意佢配埋嘅醬汁,辣辣地咁好特別,真係估唔到同蜜糖豬頸肉會咁夾。焦糖朱古力奶昔上面嘅焦糖、朱古力醬同cream真係好正,啲奶同埋朱古力嘅比例都啱啱好。凍泰式奶茶同之前喺泰國飲到嘅泰式奶茶一模一樣,夠晒甜,同啲菜式好夾啊。
檸檬葉燒法國春雞
咖喱蝦兵蟹醬法包