2008-02-15 3 浏览
2月14日情人節同男朋友去尖沙咀板長到食, 因為不設訂位, 只好去等。當時八點十五分到, 派到48號入座, 但我地拎飛已經去到387號, 見中途都好似走唔少人, 所以就好堅持的等落去, 結果一等就等到十點半先有得食, 一直都未食過板前, 所以就比較唔到~~如果只講食壽司, 比起目黑, 金太郎, 這價錢其實都不是差很多, 可以話, 板長更勝一籌, 而且味道理所當然好多。壽司會有washabi夾起中間, 唔鐘意咁食的人一定要落order前同佢地講聲就可以。例牌點三文魚壽司, 唔錯唔錯~~而且不過是$5一件, 好抵。可惜三文魚腩壽司已經賣哂, 服務小姐便建議轉三文魚皇壽司, 味道都ok~~點了個吞拿魚腩親子丼, 有芝麻紫菜碎等等, 味道都不錯。枝豆, 水份多, 無落盬灑面, 鐘意咸d ge 可以叫佢比碟盬你, 不過這樣食都不錯, 唔會有鹽食到個嘴好乾。墨魚配抺荼八瓜魚配海鹽鯖魚軍艦甜蝦蝦膏軍艦墨魚魚子軍艦魚子軍艦軍艦系列就覺得一般牛油果蟹肉沙律, 比想像中大碗~這個配搭都不錯甜蕃薯, 有黑芝麻灑面, 不過如果可以熱食就更好。2個人total 食左$177~~~

點了個吞拿魚腩親子丼, 有芝麻紫菜碎等等, 味道都不錯。
墨魚配抺荼
八瓜魚配海鹽

鯖魚軍艦
甜蝦蝦膏軍艦
墨魚魚子軍艦
魚子軍艦
軍艦系列就覺得一般

牛油果蟹肉沙律, 比想像中大碗~這個配搭都不錯
甜蕃薯, 有黑芝麻灑面, 不過如果可以熱食就更好。

2個人total 食左$177~~~