2023-01-14
燒肉對我嚟講永遠都唔會厭❤️見銅鑼灣呢間燒肉近排幾出名,睇落好似唔錯咁,決定同朋友嚟試吓😎宮崎A5櫻花牛極上燒肉放題 $998🐄牛方面A5和牛就一定有😎店員先會上一份牛拼盤🤩望落去已經覺得好吸引❤️個拼盤有五花腩、牛肋肉同内外後腿肉兩款等等。全部都係比較少見既部位。店員建議食既先後次序由紅到粉色咁食,佢話咁就可以食到肉香味進化到油脂香味既變化🉐食既時候,唔點任何醬汁已經有好濃郁牛味🐄如果覺得油膩,可以點少少鹽同wasabi 調味😆個味都好香👍🏾店員仲會幫忙處理其中兩款肉:壽喜燒同西冷,手勢都好純熟,火喉控制得好好👏🏿非常貼心。其中壽喜燒真係有入口即溶既口感🫶🏻一塊真係唔夠喉😻而個西冷牛扒真係滿足🥰大大塊得嚟店員係燒得岩岩好,加上塊牛扒油脂分布平均,雖然係油但唔會覺得好漏,牛味亦好濃郁🤤話就話放題,但其他食物方面質素一d都唔求其😙🦀舞蟹味噌甲羅燒平時食燒肉放題都會有甲羅燒,多數我都馬馬。今次呢度個甲羅燒誠意十足🤩蟹肉好足料。佢仲有一塊米餅比客人點嚟食,呢個真係第一次試呢個組合,配埋一齊食又幾正,仲將個蟹肉味帶出嚟。🐓雞頸肉呢個真係有驚喜🤩打破我對雞頸既睇法佢有三款口味:蔥鹽、黑七味同辛口。口
宮崎A5櫻花牛極上燒肉放題 $998
🐄牛方面
而個西冷牛扒真係滿足🥰
話就話放題,但其他食物方面質素一d都唔求其😙
🦀舞蟹味噌甲羅燒
🐓雞頸肉
呢個真係有驚喜🤩打破我對雞頸既睇法
佢有三款口味:蔥鹽、黑七味同辛口。
口感比平時食既雞肉爽口彈牙d✨燒到微微焦香更加惹味。
🐓雞皮餃子
自己本身都鍾意食雞皮❤️見到呢個當然要食😆個雞皮燒到脆卜卜,未食已經聞到陣雞油香味✨加埋入面好juicy 既雞肉,比塊雞皮包裹住,成個口感外脆內軟🥹不得了
🐷黑豚五花腩
除咗牛,佢個豬都唔失禮🤩肉質幼嫩,加上燒到個脂肪邊有少少焦香,成個口感真心正😋
甜品🍮
不得不讚👍🏾👍🏾三款甜品都好出色
檸檬雪芭完全將成個油膩感沖走,奶凍亦唔會好甜,口感好滑,食落好舒服。綠茶雪糕茶味濃,如果唔係食到好飽一定會叫多杯😆