2005-02-20 9 浏览
今日去睇戲前去左食飯七點左右去到已經有一半滿同朋友仔兩個人去到叫左豉汁蒸排骨套飯,滑蛋炒蝦球,熱檸蜜,白飯一個同水晶飽豉汁蒸排骨套飯~有一碟豉汁排骨,一碟灼菜心,一碗油香飯:豉汁排骨好入味但又唔會好鹹,而且啖啖肉,又冇乜肥膏,係用心挑選既結果,好好味而且份量又多!灼菜心另外跟碟蠔油而且走油,好健康。但油香飯只有微微既香味,上檯時我完全睇唔出有咩分別,以為上錯白飯添,仲專登問左句係咪油香飯。食落同白飯冇分別,可以再好d滑蛋炒蝦球~呢個好正,d蛋炒得滑又熱辣辣上檯,一d都唔油,而且有八九隻大大隻既新鮮蝦仁,唔係一般茶餐廳用既無味冷藏蝦仁,而且蛋入面有韮王同蔥粒,多左口感,好好食,食到我唔停得口,但差左無餐跟,要另外叫一碗要8蚊既白飯,碗白飯真係貴!熱檸蜜~無飲過,冇意見水晶飽~一籠入面有豆沙同奶皇兩種口味,即蒸大大個熱辣辣上檯,兩種饀都甜度適中,好味,但係略嫌個皮厚左d,而且都唔係水晶皮,影響口感,始終都係元朗大榮華最好食!p.s. 如果唔係水晶包,味道我會俾5分架!
今日去睇戲前去左食飯
七點左右去到已經有一半滿

熱檸蜜~無飲過,冇意見

p.s. 如果唔係水晶包,味道我會俾5分架!