2009-08-31 86 浏览
28/8去湾仔睇方大同演唱会,友人冇意见,所以我就上网揾下湾仔有咩好食,比我揾到呢间A DOG HOUSE,见食评唔错,我同友人都系淀粉人士,所以就决定去呢度一试我地叫左1. 凯撒沙律好味道,个沙律酱真系每块菜都沾到,唔会一d有酱一d冇酱,值得一赞面包粒,有芝士味,唔似得出面果d冇味道,正~~2. 牛扒三文治 (一份切开2份share食)牛扒 - 一边刚刚好, 好juicy, 但系友人果边就过左少少火位法包 - 热脆既, 好味薯条 - 系粗身果只, 好味蕃茄 - 新鲜3. 海鲜螺丝粉海鲜 - 有青口, 鱿鱼"so", 鱼, d海鲜有番原本海鲜应有既味道, 唔错(有d系雪藏野,冇味冇道)螺丝粉 - 软硬适中,个白汁好味道,又系每一条螺丝粉都有沾到白汁~~~饮品 (waitress建议我地叫杯大既,大既有0.5L,比细既多$4蚊)lemon soda $36 (大)lemon squash $36 (大)食完同友人都觉得呢间唔错,可以再去~~每位waitress都好好礼貌㖞~~环境一船BAR咁,但系全部都系外藉人士,所以都食得几舒服唯一唔系咁好,佢呢度最多只适合4人行,因为多一个都要迫细圆

我地叫左
1. 凯撒沙律
面包粒,有芝士味,唔似得出面果d冇味道,正~~

2. 牛扒三文治 (一份切开2份share食)
法包 - 热脆既, 好味
薯条 - 系粗身果只, 好味
蕃茄 - 新鲜

3. 海鲜螺丝粉

lemon soda $36 (大)
lemon squash $36 (大)

食完同友人都觉得呢间唔错,可以再去~~
每位waitress都好好礼貌㖞~~
环境一船BAR咁,但系全部都系外藉人士,所以都食得几舒服
唯一唔系咁好,佢呢度最多只适合4人行,因为多一个都要迫细圆台
2009-08-28
  • 牛扒三文治,凯撒沙律