2010-02-24 92 浏览
近日電視節目時常有介紹尖沙咀依間老字號既頂好海鮮酒家,朋友聚會咪諗住試吓囉, 點了:半隻乳豬 $298,OK囉,好過婚宴果啲行貨小小山東手撕雞 $9X,不過不失例湯 $88,好例囉白酒煮花甲 $88,最好味羊腩煲 $138(生菜要加錢),係蔡瀾同酒樓經理推介的,超超超唔掂,成晚最難食食物唔係想像中咁好食唔在講,最重要係服務態度,普通侍應個個好似新嚟咁,同我哋落單個男部長仲攪笑,一埋黎就要我哋叫老虎斑啦,又話叫白焯蝦 ($18.8一両好抵食喎),我同他講只想食一些家常菜,他即時放低張落單咭走開,過咗3-4分鐘先返嚟,問寫到邊?落咗兩個餸後,我哋問仲有無乳豬,佢又放低張單走開,我哋以為佢去問廚房,今次過咗成5分鐘先返,返到嚟又問寫到邊??原來佢剛才走開唔係去問,當然佢要再走開第三次啦,係咁走嚟走去,之後仲黑口黑面,係我哋張枱後面依依哦哦,有無攪錯,離晒大譜全晚連酒水茶介炒飯等等,再扣埋$200 COUPON,都要$8XX,真係超唔抵,仲要食到一肚氣,一定唔會有下次!!做咁多宣傳都係想生意好啲喳,但係啲服務態度簡直嚇怕人,咁無誠意,我諗只能做遊客生意,因幫襯一次就唔會再回頭嘛!

半隻乳豬 $298,OK囉,好過婚宴果啲行貨小小
山東手撕雞 $9X,不過不失