2011-09-02
天氣咁熱, 行到個人熱晒, 而且又多人, 所以就鬼掹腳行咗去呢間嘢一試。已經有心理預備唔會係太好食, 因為從門面可想像到, 但係就估唔到真係咁差。都知道平嘢無好嘅道理, 所以就叫咗一個最貴嘅剌身拼盤嚟食, 心諗無理由最貴嘅都唔見得人呀?!點知真係!!!!三文魚一向都知道係唔食食嘅下欄嘢, 因為無論敦幾耐, 三文魚喺外表上睇嚟都係色澤鮮艷, 食落就知真係虛有其表---無味!!!另外, 啲螺就更離譜, 完全就係食緊一塊擦膠咁, 一啲味道都無!!!再加埋啲唔值錢嘅魷魚仔同無味嘅鯨龍魚, 唉!!!!!不過, 好彩啲海膽都叫可以, 令我未至於食完個拼盤就立即走人!食剌身又點少得一支清酒, 叫咗一支平嘢飲, 我就唔記得叫咗咩啦, 因為一叫咗後, 侍應就立即倒入個靚樽入邊, 靚係靚, 不過, 可唔可以俾我睇真啲我叫嘅同嚟嘅係同一樣嘢嚟先?!唔夠飽, 叫咗個鱆紅魚剌身, 嘩!呢個直頭係全日最好食嘅, 因為我食到有魚味呀!!!另外, 叫多咗個燒蠔, $55半打就唔至在食多次同乃多次嘢啦, 味道一般啦, 一食就知係雪過吨蠔囉!
再加埋啲唔值錢嘅魷魚仔同無味嘅鯨龍魚, 唉!!!!!