2018-05-26 115 浏览
日本之旅結束後,仍然念念不勿當地新鮮刺身,決定要同老公回味一下!店外裝潢已經令你準備投入日本風情!入坐後,店員比左呢個我地,估下係咩?就係店當日新鮮食材!魚,全部都係魚,係呢間店既主打刺身款式!雖然望住d名牌唔知係咩魚打咩魚!但環境已叫我急不及待!店內環境真係令我知道魚既刺身係不可錯過!新鮮魚刺身係必食!上菜前忍唔住要了兩杯飲品,分別蜜糖綠茶同荔枝梳打!兩杯飲落去都好舒服!和風野菜沙律配上左酸甜汁,係食主菜前來一個醒醒胃口,迎接我期待既日本菜!左口魚刺身,師傳刀工好勁,厚薄適中!魚既刺身食得多,但左口魚刺身就第一次,魚質爽甜,一點也不覺得有魚腥味,非常滿足!每一片都好珍貴!難得有幸食到左口魚,當然要來一個大特寫。串燒揀左雞軟骨、帆立貝、雞翼串,每款都好香口。帆立貝大大粒,雞翼串係用我最愛既鹽燒!京都醬油牛肉鍋,牛肉十分嫩,好有日本牛肉香味,配以粉絲、雜菜、菇,好健康!湯底唔咸,又好入味!雜錦天婦羅,有三大隻蝦之外有南瓜、蕃薯、冬菇同矮瓜,脆卜卜,好想再encore

店外裝潢已經令你準備投入日本風情!

雖然望住d名牌唔知係咩魚打咩魚!但環境已叫我急不及待!

店內環境真係令我知道魚既刺身係不可錯過!新鮮魚刺身係必食!

難得有幸食到左口魚,當然要來一個大特寫。

2018-05-17