2011-09-27
一直都好想試下呢間POKKA, 但係之之見到都排滿人….. 難得係屋企樓下開左間, 所以無乜理由唔試下~環境認真唔錯, 雖然等左半個幾鐘位, 不過我同男友兩個人坐一張勁大既卡位, 好舒服, 乜都扺返~因為太多食品選擇, 所以我地最後都係叫餐 (唔洗諗). Set A + Set B, 再+自選沙律Set A 個意大利飯, 真係好好食, 好味過Spaghetti House 添~ 不過份量就真係少得可憐Set B 係由片三文魚排+炸雞+炸雜菜 組成, 再配飯 OR 意粉. 而我地就要左意粉…….. 咁就出事啦......除左個炸雞好JUICY 好入味, 好驚喜之外, 三文魚同炸雜菜都平平無奇. 男友仲要話三文魚係”明將”質素…… 我就覺得個雜菜除左油之外, 乜味都無…..最唔掂係個意粉! 無汁, 無味, 都唔知點食…. 所以收個waiter 拎D汁俾我地, 結果俾左少少無味既燒汁……因為個Set B, 男友竟然話寫意見卡?!?!?! 不得不提既係咖啡同甜品都唔錯喎~ 我叫左杯綠茶咖啡, 好得! 賣相一流! 不過真係唔平, 可能第日都係食佢個下午茶算啦~ 因為想飲佢杯咖啡~
因為個Set B, 男友竟然話寫意見卡?!?!?!