2021-05-04 827 浏览
喺呢间餐厅食咗三次野,其实水准又唔系话太低,所有嘢都系不过不失啦,佢啲小笼包并唔系太出色但一定唔系最差𠮶只。起码入面有汤汁系啲皮比较厚。酸辣鱼啲味道就比较淡,鱼肉新鲜,冇雪藏未,滑身。外婆烧肉就差少少,太咸而且亦都比较鞋口,麻油鸡就好干身,好似柴皮咁但呢间餐厅最离谱嘅就系一去到门口就听到一个阿伯喺度大声咳嗽,侍应竟然安排我哋坐佢隔离,我话咳到咁点坐啊,之后就坐咗喺好远嘅地方。我哋一路食饭嘅时候佢就一路咳嗽,咳嗽声系震耳欲聋成间餐厅个个人都望住佢,但佢好似唔知丑好巴闭继续咳。就算冇肺炎都唔掂档啦,何况而家啲病毒周围飞,佢又咳又打乞嗤,隔离枱仲要有一个婴儿,食饭送咳嗽真系多得佢唔少。本来呢啲嘢餐厅就控制唔到,但至少唔安排啲客人坐喺佢隔离!兼且佢咁骚扰啲伙计系好应该叫佢去厕所清理一下先返入嚟!

外婆红烧肉
酸辣鱼