2024-03-06 77 浏览
香港專門賣可可飲料的專門店不多,朋友試過話好正燒著我決定也來試試!呢度有好多款可可飲品款式,例如 60% 70% dark chocolate,Lavender chocolate rose chocolate,Matcha chocolate 仲有earl grey chocolate等多到我有選擇困難症🤣十五十六既我最後選擇咗薰衣草既朱古力!🥤因為佢都比較特別,而且少見,我揀左almond milk,70%可可豆入口十分香濃,而且配上淡淡嘅薰衣草香味估唔到係咁match!店員話俾我聽呢度嘅薰衣草唔係用香精,而係經過特別處理再入嘢飲裡面,所以薰衣草花香唔會搶走朱古力香氣🫶🏻almond milk的加入進一步增皮了飲品的香滑度,好似我咁中意朱古力既朋友仔就唔好錯過啦!
香港專門賣可可飲料的專門店不多,
朋友試過話好正燒著我決定也來試試!

多到我有選擇困難症🤣