2016-11-04 265 浏览
女仔不嬲對"花"呢樣野都係難以抗拒架啦,就算個口話送花好浪費呀...不過收到果陣仍然都係咁令人心花怒放~我同個好姊妹暫時就未有有心人送花喇,不過唔緊要,女仔最緊要識得愛自己、對自己好,所以呢個和暖又悠閒嘅下午,我地就黎左呢間"花店"慢活同hea喇~呢度裡裡外外都被好多唔同種類及顏色嘅花花包圍,心情真係會一秒間變得好relax,果然店入面嘅食客都係以女仔居多,成件事好girly又好fancy~坐低望望menu,其實都唔洗點睇,因為見到好多枱面都係放左個high tea set,咁梗係跟大家啦,所以我地都order左個set~呢個set可以話係極有心思,佢叫做"奇妙之旅",心諗下午茶可以幾"奇妙"先?原來入面10款食物係代表10個地區嘅美食,香港、日本、韓國、台灣、泰國、美國、意大利等等都有,好少餐廳有呢種玩法~講返個十款食物先,有迷你港式蛋撻、綠茶厚醬多士、木槺布甸、韓風飯團小卷、台式花枝丸、迷你沙嗲雞串、泰式珍寶蝦、兩味蝴蝶酥、烤珍寶綿花糖同一口pizza,然後一人揀一杯特飲,可以揀綠茶奶昔或者滋潤花果茶,我地就點左一人一款,可以share試飲對方果杯丫嘛~個tea set一上枱就令人

個tea set一上枱就令人勁sweet勁開心,因為佢用左個去野餐先會見到嘅籐籃盛載住,滿滿一box,擺放得好可愛好精緻,毫無疑問當然要相機食先!!!!!!放上網放閃9秒9已經有好多Like,勁多Fd留言問喺邊度有得食,haha,真係完全hit中女仔心~
另一驚喜位係通常賣相好靚嘅食物都會出現同一問題:好睇唔好食,但好開心整體上各款食物嘅質素都幾有水準,我特別鐘意沙嗲雞串,夠入味又滑,好姊妹就最like個烤珍寶綿花糖,甜度適中又有口感~至於兩杯特飲都好好味,綠茶奶昔聞落有濃郁香氣,飲落甜度恰到好處,而滋潤花果茶種果香好好聞,飲落夠潤喉~
整體感覺喺high tea呢個鐘入面,只要加d幻想力,就可以當自己環遊左世界一趟,加上店入面氣氛好舒服,成個experience好奇妙~
2016-10-30