网上有人话过希望女朋友有刘心悠嘅面孔、陈法拉嘅笑容、雷凯欣嘅身材、何家淑女嘅后台......而我家嘅A姐当然就有齐以上嘅所有嘢喇,虽然后台就无何家咁劲,但都叫做有我M佬帮佢撑腰架!而更好嘅系去边食饭佢都无所谓,就算叫佢陪我食茶餐厅快餐店大排档,佢食嘢个样都好满足架(当然我就知佢最钟意日韩菜啦),而今日我哋就去咗荃湾食皇茶冰室,试吓久违嘅港式味道。鲜茄焗猪扒饭焗猪扒饭可以话系港式餐厅必有嘅名菜,即叫即焗,上枱热辣辣,而份量一啲都唔少,猪扒够腍又唔会焗到干晒,而茄汁味够开胃,唔错!法兰西多士除咗焗猪扒饭,西多士都可以话系港式餐厅嘅另一代表作,又系即叫即炸,食落好香口又唔会话油淋淋,正!椒盐鸡翼鸡翼表面好脆口,椒盐味够晒,不过,肉质就相对较淡,可能要腌耐啲喇。龙凤柠乐以前去冰室茶记都离不开奶茶、咖啡同鸳鸯,但近年就多咗好多花款,好似龙凤柠乐,酸酸甜甜,系我的最爱。热奶茶呀爸教落,冰室茶记留唔留得住客人,最重要就系杯奶茶,钟意茶味够浓嘅我,呢间绝对留得住我!

椒盐鸡翼

椒盐鸡翼