2022-08-04
每年都會同朋友慶祝生日 今年就揀左呢間日本居酒屋。用餐體驗好唔錯,所以一個星期後就再帶屋企人到訪。成間餐廳既裝修都好有日本feel,一枱一椅、餐具、裝飾品都花左好大心思。第1次職員安排左我地坐Bar枱,個椅有cushion 唔會話坐得唔舒服咁每次職員好用心介紹食物同當日有咩時令菜式。新鮮生蠔:凱撒十五當日時令生蠔係凱撒十五,餐牌寫$218 8隻配2杯無酒精飲品 。我地加錢轉左乳酪梳打同白桃梳打,但味道冇咩特別。生蠔好肥美同新鮮 個set好抵食。但想提一下,原來呢款生蠔要每隻+3蚊 職員幫我地落單個陣係從來冇提過。到我地睇單既時間 見到額外收費$24 先知道。$24當然唔係好多錢 加左我都覺得抵食 但我覺得職員係有責任要同客人講一聲。第2次同屋企人再去既時候就有主動提要加$3 款式都係凱撒十五。今次要左無酒精飲品 蘋果汁&菠蘿汁,相比梳打更好飲。松葉蟹膏多士呢款食物真係每枱都order咁滯蟹膏好濃 份量好多 完全可以搽滿晒6件麵包 麵包 唔係脆卜卜個種 少少軟身 但反而仲好食 可以encore之選自選壽司2次都有問職員有咩壽司推介 想要濃味同油脂比較重的款式。鮟康魚肝 火炙平目魚背都係
用餐體驗好唔錯,所以一個星期後就再帶屋企人到訪。
每次職員好用心介紹食物同當日有咩時令菜式。
新鮮生蠔:凱撒十五
我地加錢轉左乳酪梳打同白桃梳打,但味道冇咩特別。
生蠔好肥美同新鮮 個set好抵食。
到我地睇單既時間 見到額外收費$24 先知道。
今次要左無酒精飲品 蘋果汁&菠蘿汁,相比梳打更好飲。
松葉蟹膏多士
蟹膏好濃 份量好多 完全可以搽滿晒6件麵包
自選壽司
2次都有問職員有咩壽司推介 想要濃味同油脂比較重的款式。
鮟康魚肝 火炙平目魚背都係重點推介。
其他壽司都好好味 玉子燒有驚喜 好鬆軟 好似蛋糕咁
鮟康魚肝2件
江戶前玉子燒2件
伊佐目 2件
飛驒和牛 1件
職員都話呢個部位唔係到處有得食 非常好既推介!
日本原條槍烏賊
串燒:月見免治雞肉棒 & 牛舌
牛舌好香口!
叉燒烏冬
湯甜甜地 其他配料昆布 腐皮 粟米都吸晒湯底既味道!
牛肉烏冬
總括黎講,每款食物既質素都幾高 職員服務態度好好 真係抵日本菜咁受追捧