一上到去已經比出邊嘅裝飾同埋霓虹燈吸引😧佢哋連餐廳出面等位嘅走廊都做咗好多唔同韓國街頭嘅特色裝飾,俾大家打卡影相,等位嘅時候就唔會悶😍🤙🏻未入去已經聽到餐廳入邊好興奮同埋好熱鬧嘅聲音,大家都好似寓食於娛樂🤣非常適合一大班人嚟gathering👍🏻

今次叫咗佢哋排行榜上面最受歡迎嘅幾款招牌,分別係蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵($198)🍜,大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉($158)🥓,開心share拼盤(small) ($88)🍟,辣炒小章魚($128)🐙同埋一杯必點嘅菠蘿梳打($42)🍍本身都驚我哋得兩個人會唔會叫多咗😅但係嚟到之後每一款都好開胃,所以基本上食下食下已經食完,甚至覺得要再encore😂

蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵係連埋一個爐上枱可以keep住一直煲🍲個湯底非常濃郁,辣辣哋但係又有好多粒小蕃茄喺入面一齊滾,所以辣得嚟又飲到海鮮同埋蕃茄嘅鮮味😯啲海鮮唔止有小章魚仲有青口、蜆仔、大蝦,配埋中華麵一齊食好滿足又暖胃,係一款好好嘅下酒菜,唔錯唔錯👏🏻

芝士鐵板泡菜炒五花肉同辣炒小章魚果然係嚟到必點😋因為你基本上係食完一碟已經即刻想再叫😂其實佢哋本身都已經有唔少五花肉同小章魚,但係泡菜嘅辣味連埋新鮮嘅食材一齊炒,又係另外兩款好開胃嘅菜😎鐵板加熱嘅時候,芝士同肥瘦參半嘅五花肉完美融合,散發住誘人嘅香味🤤再加上泡菜嘅調味, 令整道菜品味更加豐富💯而小章魚聽個名應該係細細粒,但現實每隻都係好完整有頭連身8隻腳,食落其實都幾大隻😈叫多幾碟都唔過份🤭

不過估唔到拼盤反而係最有驚喜嘅😵本身無咩期待,諗住都係叫嚟填飽個肚🤡但係薯條、炸魷魚圈、餃子、芝士條同埋炸紫菜粉絲卷都好正好脆😝特別係個炸紫菜粉絲卷完全可以淨叫一碟食極唔會厭😂外面好脆但係入邊嘅粉絲又軟淋淋咁,好有反差口感👍🏻

最後食到個口五味雜陳😂所以叫咗杯菠蘿梳打清一清個口😙真係每次食韓國嘢都一定要叫一杯,完美ending!🥺