2019-07-15 45 浏览
今日同老公2個去旺角行街,行到差唔多晚飯時間,同老公2個諗食咩,就行過呢一間新開既居酒屋🏮,所以我地決定食呢一間,入到去環境非常舒適及闊落,服務員亦都非常有禮貌,睇咗個餐牌一輪,我哋兩個決定叫個$488嘅松套餐✌🏻,1)首先有一個椰菜沙律🥗,椰菜非常爽脆鮮甜,再加埋個醬汁,非常開胃,另外仲有一個胡麻將豆腐,豆腐非常滑,2)前菜方面就係四選二,第一個就係日式炸雞🍗,炸得非常香脆,而雞肉入面仲有肉汁,第二個就選擇和牛他他其,黃牛上面鋪左黑松露醬同埋蔥花,議和下面就係洋蔥絲,一入口好重嘅黑松露味,之後慢慢就食到牛味,而佢個醬汁係帶酸,所以呢一個和牛他他其口感非常突出👍🏻,3)串燒可以選擇喺$28以下,所以我選擇左雞翼同雞肉,雞翼表皮燒到非常香脆,但我個人比較喜歡食雞肉多啲,雞肉連埋大蔥一齊食,非常咁夾👍🏻,4)石燒美國安格斯肉眼片,因為我老公唔鍾意有血,所以我地煎到大約8成熟,但肉質依然非常腍,咬落去都有肉汁👍🏻,肉味非常濃郁,雖然佢叫做肉眼片,但其實叫做肉眼扒都不為過👍🏻,居酒屋有提供醬汁,但係我冇用到,因為我比較鍾意食原汁原味,5)鍋物美國安格斯肉眼片,湯底方面我選擇咗壽喜燒,肉眼嘅質素非常高,肉質鮮嫩,肉味非常濃郁,但唯一嘅缺點,係個湯底太甜,呢個係唯一需要跟進嘅問題,6)飲品方面就叫咗兩杯,一杯係蜜桃乳酸梳打,不太錢,個人非常喜歡💕而另一杯係幻彩藍蝶花檸檬梳打,酸酸甜甜,都幾好飲,整體來講,質素非常好,值得一試