2021-03-24
星期二嚟鋸扒,$198仲送一杯餐酒,幾吸引。六點嚟到坐咗喺門口旁邊,有街景睇,先來個happy hour,$38一大杯Stella,都算幾抵,不過happy hour就冇bar snacks,唯有喺main menu 揀咗個$158韓式炸雞翼,都有幾多隻,炸算係咁,不過除咗個sauce有少少辣之外,就食唔到其他嘅韓國風味,咁嘅價錢算係幾貴,唔值。牛扒special有幾款選擇,不過我哋就諗住揀$388 Bone-in ribeye, 有成1kg,夠晒兩個人食,仲送兩杯餐酒,同服務員落單之後,佢就返嚟解釋咗一輪,佢哋今晚嘅bone-in ribeye舊骨頭切走咗,所以serve嘅時候唔會有骨,又話牛扒會切件上⋯⋯ 有啲摸不着頭腦⋯⋯ 其實俾啲咁嘅價錢,都唔會有好大期望,最緊要嚟嘅係真係牛扒,有返咁上下重量,1kg扣除左條骨應該起碼有700-800g⋯⋯ 所以就博一博!雖然有餐酒送,另外再開支$388紅酒,好明顯之後嘅服務就好咗好多😄牛扒嚟到睇落去真係好夠份量,但係完全唔係想像中嘅bone-in ribeye,望落去其實就好似三塊普通嘅牛扒,係唔係ribeye我都唔係好肯定,不過食落去又可以
牛扒嚟到睇落去真係好夠份量,但係完全唔係想像中嘅bone-in ribeye,望落去其實就好似三塊普通嘅牛扒,係唔係ribeye我都唔係好肯定,不過食落去又可以接受,燒得啱啱好,味道都OK,咁嘅價錢,算啦⋯⋯
薯條就唔脆嘅,不過唔係太油,都食得落肚嘅。
牛扒應該有沙律拌,但係牛扒旁邊只係見到薯條,同服務員講,之後另上一大碟嘅沙律。
雖然叫左支紅酒,不過牛扒應該係跟兩杯餐酒,都係要同服務員講,先至肯嚟⋯⋯
雖然$198牛扒套餐,好似幾抵,不過到最後加加埋埋,張單都成千蚊。但係整體感覺唔錯,服務OK,坐得又舒服,Hea左幾個鐘,算幾好啦⋯⋯