做嘢做到攰,就想去旅行,未有假放,唯有lunch Time鬆一鬆!今日同事提議去小王,當去咗轉台灣喎,夠晒阿Q!一睇餐牌,又加左少少價。我哋兩個都想食半筋半肉麵🤔停一停,諗一諗,兩個人,一個叫牛肉麵,一個叫牛筋面,合體就係半筋半肉。有個朋友會後join😜對唔住!冇得遲嚟先上岸!佢自己一個要左碗半筋半肉麵,正正可以等我哋分辨下合體同佢個碗嘅分別。結果係:冇乜大分別!分別係=佢嗰碗貴$6!哈哈哈!牛筋的確夠晒腍,但唔算入味。浪費左個湯底。牛肉中間夾住少少筋,味道唔錯!我哋全部要粗麵,有嚼口,但唔夠滑!(呢一刻掛住刀削麵!)至於飲品,當然叫咗珍珠奶茶。茶底冇某啲外賣連鎖店咁香濃,不過都算係香甜適中啦。食完晏,個旅行夢就完咗!又要繼續捱騾仔!

我哋兩個都想食半筋半肉麵🤔
結果係:冇乜大分別!分別係=佢嗰碗貴$6!哈哈哈!

食完晏,個旅行夢就完咗!又要繼續捱騾仔!