2018-08-13 138 浏览
今早去左九龍灣做yoga,做完yoga之後超肚餓,由好友發版去左麻布茶房食Lunch!睇到佢Menu啲甜品真係急不及待想食呀,不過。。都要食左正餐先既!餐廳Menu真係好多花款,樣樣都好似好正咁,真係好難選擇!搞左好耐我先決定到。。最後我揀左豪華定食既 - 鹽燒鯖花魚定食!豪華定食包括有前菜,主菜,湯同一碗飯,仲送一杯雪榚前菜內有兩種豆同紅蘿蔔,酸酸地好開胃!嘩!個魚皮爆到好脆,上面仲有鹽燒香味,好好味啊!鯖魚肉質好滑,連埋啲皮一齊食,鹹鹹地好正,加少少檸檬汁更能提鮮!朋友食既係蒲燒鰻魚飯定食,同樣包括有前菜同湯朋友俾左少少鰻魚俾我,鰻魚夠厚身,口感豐滿,而且好香燒汁味,都幾好味!嘩嘩嘩,終於等到食甜品喇,我個豪華定食,跟餐送既日本水蜜桃(4等分)併燒番薯霜淇淋水蜜桃真係好香甜,再配埋個軟滑雪榚,好正呀!雪榚底部仲用左燒番薯,口感幾特別Menu見到咁靚既甜品,忍唔住又另外叫左一個賣相真係好靚,有一球士多啤梨雪榚,再配軟雪榚,左右兩邊加左新鮮既士多啤梨!內裡有些紅豆,寒天等,味道帶點酒味,幾得意!最後來一杯餐茶,好寫意呢個定食餐,有齊前菜、主菜、湯、飲品同雪榚,講真$88真係幾抵食!一個

最後我揀左豪華定食既 - 鹽燒鯖花魚定食!

鹽燒鯖花魚定食

豪華定食包括有前菜,主菜,湯同一碗飯,仲送一杯雪榚

前菜內有兩種豆同紅蘿蔔,酸酸地好開胃!

嘩!個魚皮爆到好脆,上面仲有鹽燒香味,好好味啊!

蒲燒鰻魚飯定食

朋友食既係蒲燒鰻魚飯定食,同樣包括有前菜同湯

日本水蜜桃(4等分)併燒番薯霜淇淋

巧克力草莓芭菲

Menu見到咁靚既甜品,忍唔住又另外叫左一個

內裡有些紅豆,寒天等,味道帶點酒味,幾得意!

最後來一杯餐茶,好寫意

呢個定食餐,有齊前菜、主菜、湯、飲品同雪榚,講真$88真係幾抵食!一個餐滿足晒幾種要求!

鹽燒鯖花魚定食
日本水蜜桃(4等分)併燒番薯霜淇淋