2022-06-26
喺日本嘅時候已經聽過有呢一類型嘅餐廳,就係可以食雞嘅唔同部位🤣講真,平時最多真係食晒啲雞肉就算,又點會估到雞咁多部位原來都可以食呢🤣真係一個好好嘅嘗試👍👍Must try!!-其實佢有好多雞嘅部位,不過因為選擇困難症所以都係交俾廚師發板🤣叫咗一個Mori Set🫶🏻-1.香菜雞胸沙律好特別嘅沙律,因為佢係撈埋香菜=芫荽🤣我自己就相對上冇咁鍾意食,不過又真係入到口😹-2.日見雞肉棒呢度嘅串燒好香嘅炭燒味,一件雞肉棒配埋漬左嘅蛋黃,食落熱辣辣又爆肉汁😍加埋蛋黃更加香😋-3.雞腎好爽脆嘅雞腎👍點埋柚子胡椒更惹味-4.雞腳筋呢個部位相對上要多少少牙力🤣因為佢唔係好淋身嘅腳筋,燒完之後相對上有咬口🤣-5.雞頸肉真係冇諗過可以咁樣食雞頸肉,雖然應該係比較肥膩,但食落去就唔會有覺得好油嘅感覺,反而覺得係有啲肉嘅口感😋-6.雞皮呢個雞皮真係燒得好好,成串都脆卜卜,好似食緊薯片咁😘-7.雞胸軟骨我自己好鍾意食軟骨,因為易咬得來又有爽脆嘅口感😍-8.雞公冠咁樣燒雞冠刁真係未食過,係滿滿嘅骨膠原😍口感非常之軟糯😋-9.雞腿肉呢個雞髀肉真係好大舊,外脆內Juicy❤️-10.伊比利亞豬肋條食咗咁多雞嘅部位,就叫
1.香菜雞胸沙律
2.日見雞肉棒
3.雞腎
好爽脆嘅雞腎👍點埋柚子胡椒更惹味
4.雞腳筋
5.雞頸肉
6.雞皮
呢個雞皮真係燒得好好,成串都脆卜卜,好似食緊薯片咁😘
7.雞胸軟骨
我自己好鍾意食軟骨,因為易咬得來又有爽脆嘅口感😍
8.雞公冠
咁樣燒雞冠刁真係未食過,係滿滿嘅骨膠原😍口感非常之軟糯😋
9.雞腿肉
呢個雞髀肉真係好大舊,外脆內Juicy❤️
10.伊比利亞豬肋條
食咗咁多雞嘅部位,就叫返一次豬黎食🤣呢個豬肋條豬味幾濃郁,而且唔會覺得好難咬👍
11.白鱔
燒到脹卜卜嘅白鱔,白鱔嘅皮好脆,唯一不足嘅就係佢有少少骨,不過依然好食😋
12.白布烏冬
烏冬係好特別嘅白布烏冬,佢係又闊又薄嘅烏冬,所以其實食兩三塊都已經夠飽😋
13.甜品
甜品係抹茶奶凍,奶味濃郁,為呢一餐寫上完美嘅句號❤️