2019-06-05 118 浏览
想食雞煲,大鴻輝嘅18樓雞煲都相當出名一來任飲任食,食物種類都多選擇,飲品亦照顧到不同需要嘅食客. 6點鐘襯D人未收工,隊都唔洗排就入場, 到左7點已坐爆, 出面已有人龍排隊拎飛。先由雞煲講起, 我揀左微辣, 辣道對我黎講岩岩好, 雞肉嫩口, 醬汁濃郁入味. 食完半隻雞煲,可立即加豬骨湯底打邊爐. 食物種類包括有牛肉,豬肉,魚,丸都非常齊全. 當中要講一講點心紙有得剔半份定一份, 由於我2個食, 主要都剔半份, 份量比較迷你, 但正因為咁,我可以食多D唔同食物, 最重要係唔會浪費食物鋪頭另一賣點係煲左十幾個鐘嘅豬骨湯,打邊爐連鼓油都唔洗點, 但其實店內都設置左自助醬料區.食雞煲同打邊爐,最怕就係熱氣,最好飲下咸柑桔,蜂蜜柚子等解渴同下火之用,淨係飲野都值回票價.食左咁多肉,其實雪櫃有多款蔬菜,有唐生菜,通菜,娃娃菜任君選擇. 如果早到,18樓另一賣點係可以望到荃灣入夜後嘅部份景色, 雖然都比密密麻麻嘅樓遮晒無乜野睇
想食雞煲,大鴻輝嘅18樓雞煲都相當出名